Em clean probiotika

Wipe&Clean – Hud- och hovvård

Schampo och rengöring för djur.

Wipe & Clean - Bygg upp en naturlig och frisk mikroflora på hud och päls

Wipe&Clean är en hud- och hovvårdsprodukt för hästar som skapar mikrobiell balans utanpå hästen, men också alla sorters djur. Förkortar läkningstid på sår och hämmar sjukdomar så som svamp på huden, i öron och på hovar.  EM® Clean SkinCare bildar en aktiv skyddsfilm på huden och stärker hudens naturliga skyddsmantel.

Innehåller en aktiv blandning av naturligt förekommande mikroorganismer som skapar mikrobiell balans på djurens hud och päls. Detta gör att hudens immunförsvar stärks och sjukdomar hindras.

Mikroorganismer finns överallt och på alla ytor, både invärtes och utvärtes. När hästens inre hamnar i obalans, förändras även den mikrobiella balansen på huden eftersom huden är ett av de större reningsorganen. Det gör att huden blir mer känslig för angrepp av svamp, eksem, insekter, sol och andra påfrestningar. EM SkinCare är ett komplement till vårt sortiment som finns för att stärka djuren inifrån. Lämplig för hästar och alla slags djur.

EM SkinCare hjälper till att främja den naturligt förekommande och friska mikrofloran på huden/pälsen och hämmar tillväxten av patogena svampar och bakterier. I praktiken har EM SkinCare visat sig vara mycket effektiv när det gäller att bekämpa svampinfektioner på huden, i öron och tassar. Även en mycket bra hjälp vid hovproblem. Sprayen bildar en aktiv skyddsfilm på huden och stärker hudens naturliga skyddsmantel. Återfuktar skadad hud vilket förkortar läkningsprocessen.

EM SkinCare är mycket milt och kan användas på alla djur och på känsliga delar så som nos, öron, ljuver, runt ögon osv. Passar för alla slags djur. OBS! Produkten är mörkbrun i färgen och kan ge en ton av brunt på vita/ljusa pälsar.

Spraya på pälsen och/eller det irriterade/skadade området. Använd gärna en mjuk borste för att få ner det ordentligt i pälsen. Upprepa varje eller varannan dag.

Vid sjukdom eller allvarliga besvär konsultera alltid veterinär.

Aktiverad EM-1® och vatten. 

Aktiva mikrober: Fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei. Jästsvamp: Saccharomyecs cerevisiae.

100% naturligt. Innehåller inga kemiska eller farmaceutiska ämnen.

Förvaras i rumstemperatur. Ej i direkt sol.

Storlekar: färdigblandad i 150ml och 1 liters sprayflaskor.