Wipe and clean

Wipe and Clean

Rengöring för häst och utrustning

Bygg upp en naturlig och frisk mikroflora på hud och päls

De ”goda” mikroberna som är aktiva i Wipe & Clean konkurrerar ut de sjukdomsframkallande och skapar en mikrobiologisk balans både på hud, päls och i stall.

Wipe & Clean är producerad genom en naturlig fermenteringssprocess med EM®. De aktiva ämnena som genereras under en fermentering har kraftfullt rengörande egenskaper och mikroorganismerna fortsätter att verka långt efter att du är klar med din rengöring.

Schamponera hästen med Wipe & Clean

Traditionella schampon torkar ut djurens hud och stör hudens naturliga balans vilket kan orsaka vissa sjukdomar. När du schamponerar med Wipe & Clean återställs mikrofloran på huden och risken för sjukdomar minskar samtidigt som pälsen blir väldigt blank och len.

Tvätta utrustning med Wipe & Clean

Miljön som skapas i exempelvis ett hästtäcke och vojlock är idealiska tillväxtplatser för mögel (fukt, värme och mörker). När du tvättar din utrustning med Wipe & Clean byggs en positiv mikrobiell flora upp vilket förhindrar utvecklingen av ex svampar och i förlängningen hudinfektioner. Även odörer minskar.

I och runt stallet med Wipe & Clean

Wipe & Clean kan även användas för att ersätta traditionella kemiska rengöringsprodukter i djurstallarna. De organiska syrorna löser upp biofilmer och gör det lätt att avfetta. De goda mikroorganismerna reducerar effektivt odörer och har en positiv påverkan på hela miljön där djuret vistas.

Schamponera hästen

Blanda endast 1% Wipe & Clean med ljummet vatten och massera in i pälsen. Det är inte nödvändigt att skölja av, tvärtom, aktiviteten hos mikroorganismerna förlängs om de får vara kvar. De kommer då fortsätta kolonisera pälsen och hämma utvecklingen av smittsamma patogener på längre sikt. (Wipe & Clean löddrar inte vilket kan kännas ovant i början.)

Tvätta utrustning

Häll 10 – 30 ml Wipe & Clean i sköljmedelsfacket så att det inte kommer i direktkontakt med varmvatten eller traditionellt tvättmedel som förhindrar mikrobernas aktivitet.

I och runt stallet

Blanda 1% EM Wipe & Clean med ljummet vatten. (1dl i 10 liter) Skölj inte av. När mikroorganismerna får vara kvar fortsätter de jobba och hålla rent.

Kan också användas i automatiska doseringssystem och sprayflaskor.

Obs!
Utblandad med vatten i en vanlig sprayflaska behåller mikroorganismerna sin funktion 24h.

I Flairosolflaskan, med vakuumpåse som skyddar mikroorganismerna från syre, håller blandningen 3 veckor.

Ättiksyra, mjölksyra, Laktobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Saccharomyces cerevisiae.

100% naturlig och organisk. Utan tillsatser och färgämnen. Innehåller inga skadliga ämnen eller kemikalier.

Trygg för människor, djur och städutrustning. Koncentrerad Wipe & Clean finns i även i 20L och 250L.

Förvaras i rumstemperatur, ej i sol eller över 38C.

Praktisk Bag-in-Box förpackning som gör att produkten håller minst 2 år efter produktionsdatum.