Päls- och hovvård

Päls- och hovvård är oerhört viktigt. Optimera din hästs hälsa tillsammans med Equibiome och EM! Naturliga produkter särskilt framtagna för att främja den biologiska mångfalden i miljön kring din häst och som gör gott på både päls, hud, hovar och utrustning. 

Slipp problem med små sår som kan utvecklas till något värre, förebygg svamp och andra hud- och pälsåkommor. Hjälp din hästs hovar att bära både din och sin egen tyngd på bästa sätt och rengör all utrustning för att slippa problem med smittor och mögel samtidigt som dålig lukt reduceras i stallet.

Bygg upp en naturlig och frisk mikroflora

Mikroorganismer finns överallt och på alla ytor, både invärtes och utvärtes. Några av dem har ett ogynnsamt inflytande som kan leda till sjukdomar, hovproblem och svårläkta sår. Mikroberna i EM främjar den naturliga och friska mikrofloran på huden. 

När hästens inre hamnar i en mikrobiell obalans förändras även balansen på huden och hovarna. Det gör att huden blir mer känslig för angrepp av svamp, eksem och sol och hovarna blir mer känsliga för sjukdomar och andra påfrestningar, exempelvis blöta och leriga hagar.

EM-produkter för utvärtes bruk är ett komplement till vårt sortiment som finns för att stärka djuren inifrån. 

EquibiomeRANGE

Hud- och hovvårdsprodukt

EM SkinCare är en blandning av hälsosamma mikroorganismer vilka skapar en mikrobiell balans på hästens hud och hovar. Detta gör att hudens immunförsvar stärks och många sjukdomar kan hämmas. Sprayen bildar en skyddsfilm som återfuktar och stärker hudens naturliga skyddsmantel.

Med mikrobernas hjälp förkortas exempelvis läkningstiden på sår, svampangrepp på huden, mugg och rasp.

EM SkinCare är mycket milt och kan användas på känsliga delar så som mule, öron, ögon och skap. Passar för alla slags djur.

OBS!
Produkten är mörkbrun i färgen och kan ge en ton av brunt. Till en skimmel rekommenderar vi produkterna Wipe & Clean eller Prominant Gel.

 

Vad kan EM® SkinCare göra?

  • Främja den naturliga och friska mikrofloran på huden.
  • Förebygga och behandla svampinfektioner.
  • Behandla och förebygga sjukdomar som ex. mugg och rasp.
  • Bildar en aktiv skyddsfilm som stärker hudens naturliga skyddsmantel.
  • Återfuktar skadad hud vilket förkortar läkningsprocessen.
Microferm till hästar fodertillskott
EquibiomeRANGE

Hovvårdsprodukt 

Prominant Gel är speciellt framtagen för att förenkla vården av hovar, men fungerar också bra till sår.

Pipetten på flaskan gör det enkelt att applicera gelén djupt i sprickor, strålen och pälsen så de hälsosamma bakterierna kan arbeta längre in. Mycket effektiv när det gäller att bekämpa olika typer av hovproblem te.x. strålröta. 

Prominant Gel innehåller en aktiv blandning med levande och naturligt förekommande mikroorganismer (EM®) som skapar en hälsosam mikrobiell balans där de appliceras. Detta möjliggör att sjukdomar förebyggs och hämmas.

Transparent i färgen.

Prominant gel – Skapar en hälsosam mikrobiell balans i hovar. Förebygger och läker bland annat stålröta.
EquibiomeRANGE

Schampo och rengöring för häst och utrustning

Wipe & Clean är producerad genom en naturlig fermentationsprocess med EM. De aktiva ämnena som bildas under en fermentation har rengörande egenskaper och mikroorganismerna fortsätter jobba och hålla rent även efter rengöringen.

De ”goda” mikroberna konkurrerar ut de sjukdomsframkallande och skapar en frisk balans både på hud, päls, utrustning och i stallet.

EM som schampo har visat goda resultat för att lindra och förebygga bland annat sommareksem.

Schamponera hästen

Vid schamponering med Wipe & Clean återställs mikrofloran på huden och risken för exempelvis svamp, eksem och sjukdomar minskar samtidigt som pälsen blir väldigt blank och len. Sprayas med fördel på hästen och utrustningen efter aktivitet.

Rengöring av utrustning 

Spraya Wipe & Clean på utrustningen efter användning och tillsätt som sköljmedel när du tvättar. Detta bygger upp en frisk mikrobiell balans på utrustningen vilket förhindrar utvecklingen av exempelvis svampar och i förlängningen hudinfektioner.

Miljön som skapas i tex ett hästtäcke och vojlock är idealiska tillväxtplatser för mögelsvampar (fukt, värme och mörker). 

I och runt stallet 

Använd Wipe & Clean för att ersätta kemiska rengöringsprodukter i djurstallarna. De organiska syrorna löser upp biofilmer och gör det lätt att få bort fett och smuts. De goda mikroorganismerna reducerar effektivt odörer och har en positiv påverkan på hela miljön där djuret vistas.

wipe and clean för hästar
EquibiomeRANGE

Prova Proferm i tre veckor för en märkbar förbättring på din häst tarmhälsa!

Proferm kompletteringsfoder kan blandas med andra foder- och mineraltillskott.

Med sin unika sammansättning av levande mikroorganismer, antioxidanter och bioaktiva substanser är detta ett pre- och probiotika som passar alla hästar och ponnys.

En god tarmhälsa hos din häst kommer att göra den både starkare, gladare och mer välmående, även under stressiga perioder och foderbyten.

Notera att vid sjukdom eller allvarliga besvär bör alltid en veterinär konsulteras.