prominent gel hovvård

Prominant Gel

Mikrobiell produkt för vård av hovar

Prominent gel - Hälsosam mikrobiell balans för friska hovar

Prominant Gel är en mikrobiell produkt speciellt framtagen för att förenkla vården av hovar, men fungerar också bra på sår. Den innehåller en aktiv blandning med över 80 levande och naturligt förekommande mikroorganismer (EM®) som skapar en hälsosam mikrobiell balans där den används. Mikroorganismerna i EM® möjliggör att sjukdomar förebyggs och hämmas.

Prominant Gel hjälper till att främja den naturligt förekommande och friska mikrofloran på/i hoven, huden och pälsen och hämmar tillväxten av patogena bakterier. Mycket effektiv när det gäller att bekämpa olika typer av hovproblem som tex. strålröta. Gelén bildar en aktiv skyddsfilm på det skadade området vilket bland annat förkortar läkningsprocessen.

OBS! Använd inte i öppna sår.

Använd gelén varje- eller varannan dag på det utsatta området. Applicera helst när djuret kan stå torrt minst 15 minuter. Frekvent användning gör huden mer rustad för olika typer av påfrestningar. 

Pipetten på flaskan gör det enkelt att placera gelén djupt i sprickor, strålen och sår så de hälsosamma bakterierna kan arbeta längre in i hovarna, huden eller pälsen.

Vid sjukdom eller allvarliga besvär, konsultera alltid veterinär.

Effektiva mikroorganismer, vatten, rörsockermelass.

Aktiva mikrober: Fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei. Jästsvamp: Saccharomyecs cerevisiae.  

 

Storlek: Färdigblandad 200ml flaska med pipett.

Förvaras i rumstemperatur. Ej i direkt sol.

Mikroorganismerna håller sig aktiva 3 månader efter att flaskan öppnas

Hovvård strålröta naturligt
Hovvård Häst
hovvård mikrobiell balans hästar prominent gel