Leverans och Köpvillkor Equibiome – en del av Agriton Sverige AB

Equibiomeserien är en del av Agriton Group som har sålt EM® (Effektiva Mikroorganismer) för jord, vatten, djur och hälsa i Europa i över 25 år. Agriton Sverige AB driver idag agenturen för EM-originalprodukter här i Sverige. Vi har vårt lager och kontor på Öråkers Gård några mil norr om Stockholm.

För att handla i vår webbshop måste du vara godkänd och registrerad återförsäljare. Kontakta oss via mejl eller telefon om du önskar bli återförsäljare, alternativt ansöker du om konto här.

Köpvillkor

Välkommen att besöka vår webbshop där du kan lägga din order dygnet runt. Registrera dig på vår hemsida för att få dina personliga inloggningsuppgifter. Om du har glömt ditt login klicka på “Glömt ditt lösenord” och ange din mailadress.

Vid köp ingås avtal mellan köparen och Agriton Sverige AB, nedan kallat ”Equibiome”.

Företagsinformation
Agriton Sverige AB
Öråker 1
196 93 Kungsängen
E-post: info@agriton.se
Organisationsnummer: 559174-1789
Telefon: 070-492 87 04

När du genomför ett köp hos Equibiome godkänner du våra köpvillkor i sin helhet, samt samtycker till vår hantering av cookies och personuppgifter. Se information om vår integritetspolicy här.

Alla priser på hemsidan är angivna exklusive moms och i svenska kronor. Priserna inkluderar inte eventuella fraktavgifter. Dessa avgifter anges separat. Kampanjpriser gäller under en specifik tidsperiod eller så långt lagret räcker, om ej annat anges

Lagersaldo
Observera att lagerstatus endast är en prognos. Varans tillgänglighet kan ej garanteras. Om du har beställt en vara som tagit slut i lager, förbehåller vi oss rätten att annullera denna vara på din beställning och skicka dig resterande varor. I detta fall meddelas du så snart vi behandlat din order.

Betalningsvillkor

Betalning sker mot faktura. Vi erbjuder 30 dagars kredit efter godkänd kreditkoll alternativt förskottsbetalning. Vid betalningsdröjsmål debiteras en påminnelseavgift och ränta. Betalas inte fakturan trots påminnelse skickas ärendet till inkasso. 

Leveransvillkor Sverige

Beställning
När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkterna, priser, fakturerings- och leveransadress. Om du inte fått en bekräftelse, kontrollera skräpposten för säkerhets skull, den kan hamna där första gången.  Är något fel i beställningen bör du omedelbart kontakta oss via e-post till order@agriton.se

Vad är er vanliga leveranstid?
Vid normal orderbelastning skickas lagervaror från oss inom 1-3 arbetsdagar. För beställningsvaror eller vid försening från vår leverantör kan dessa varor i vissa fall ha en längre leveranstid. I detta fall meddelas du så snart vi behandlat din order.

Hur levereras mina varor?
Vi levererar till företagsadresser i Sverige om inget annat är överenskommet. Vi använder oss av DHL. Avvikande tillgänglighet för mottagande av sändning måste meddelas vid orderläggning. Paket under 20 kg kan levereras till närmsta utlämningsställe via DHL Service Point. Ange ditt mobilnummer eller mailadress för SMS/mail-avisering vilket medför snabbare hantering.

Vad kostar frakten?
Vi tillämpar faktisk fraktkostnad på alla våra sändningar, fraktkostnaden varierar beroende på den sammanlagda vikten av de artiklar du beställer. Vi kan räkna fram estimat på fraktkostnad vid behov. Kontakta oss om du önskar detta, annars faktureras fraktkostnaden tillsammans med varorna vid leverans.

Kan jag hämta ut min order?
Varor kan hämtas på vårt lager Agriton Sverige, Ladan Öråkers Gård, 196 93 Kungsängen på vardagar mellan 9:00-17:00. Kontakta info@agriton.se för att boka en tid för upphämtning.

Avbeställning
I de fall du som kund anser att leveransen dröjer på sådant sätt att du ej längre önskar leverans av beställningen, är det ditt ansvar att avbeställa ordern i enlighet med Equibiomes köpevillkor. Avbeställning efter att beställning blivit expedierad är ej möjlig. I de fall beställning blivit expedierad är du som kund skyldig att motta beställningen. Avbeställning av produkt eller tjänst som införskaffats eller färdigställts speciellt för dig är inte möjlig. Avbeställning av ordern är godkänd när du som kund fått bekräftelse från oss per e-post.

Reklamation

Om produkten, eller en del av produkten, är defekt kan du göra en reklamation. Maila oss på info@agriton.se och ange anledning till reklamationen samt bifoga fotografier. Vid godkänd reklamation ersätter vi den defekta varan eller delen på produkten. Om Equibiome levererat fel vara, vänligen anmäl detta inom 8 dagar för ersättningsleverans.

Returer

För att göra en retur packar du varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, samma eller likvärdigt det som varan levererades i till dig. Vänligen kontakta oss på info@agriton.se för att få en returfraktsedel.
Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er, tänk på att spara packmaterial samt eventuell lastpall vid önskad retur.
Då Equibiome inte är ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse ber vi er emballera väl.
Observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att debitera dig som kund fraktkostnaden samt 295kr, oavsett köpesumma, för att täcka våra administrativa kostnader.

Vad gör jag om min leverans är skadad när jag tar emot den?
Om emballaget eller produkten är skadat vid leveranstillfälle bör detta anmälas till oss omgående. En produkt som vi på Equibiome har konstaterat är transportskadad byter vi ut kostnadsfritt. Kontakta oss via e-post på info@agriton.se. Uppge ordernummer samt bild på produkten du önskar reklamera, detta gör det lättare  att hantera ärendet på bästa sätt.

Garantier
Vi följer konsumentköplagen och reklamationer inom 6 månader från inköpsdatum behandlas enligt denna. Kontakta info@agriton.se vid problem med din vara.
Equibiome ansvarar inte för indirekta skador så som skador på annan egendom eller person, utebliven handelsvinst eller annan skada som produkten anses ha gett.

Personuppgifter
Personuppgifter lagras hos oss enbart för att vi skall kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund. Personuppgifter lämnas aldrig ut till tredje part för något syfte. Du kan när som helst ta del av, ändra eller ta bort dina uppgifter genom att logga in med ditt användarnamn och lösenord.
All information lagras på servrar i Sverige och överförs med kryptering. Se vår integritetspolicy.

Ansvar
Equibiome reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel, till exempel prisfel, produktbeskrivningar, färgavvikelser samt felaktiga lagersaldon. Vi förbehåller oss rätten att häva köp i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning. Equibiome förbehåller sig rätten att när som helst ändra allmänna villkor, priser, sortiment, beskrivningar eller bilder på hemsidan.

Produktbilder kan ha olika skalor, se måttangivelse för respektive produkt. Färg på produkter återges olika beroende på vilken bildskärm som används och vi kan därför inte garantera att produktbildens nyans överensstämmer med produktens.

Alla immateriella rättigheter som bruksanvisningar, text, bilder, grafisk design mm på www.equibiome.se tillhör Equibiome. Denna information får ej användas utan skriftlig överenskommelse med Equibiome. Överträdelser beivras enligt gällande lagstiftning.

Force Majeure
Händelse såsom krig, pandemi, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndigheters beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Equibiome kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Equibiome befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Övrigt
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning eller förseningar i leveranser. Vi förbehåller oss rätt till prisändring utan föregående avisering. För paket som inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig för extra kostnader. Vi polisanmäler alla falska beställningar, bedrägeriförsök och intrång i immaterialrätt. Ni hittar den relevanta produktinformationen på www.equibiome.se.

Integritetspolicy

Denna integritetspolicy följer de nya villkoren för GDPR (General Data Protection Regulation) som trädde i kraft den 25 Maj 2018 och ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Denna ska tydligt förklara insamling, behandling och förändringar vad gäller din personliga information.

Vad har Equibiome för integritetpolicy?
För att du skall kunna handla hos oss på Equibiome måste vi begära vissa företagsuppgifter av dig och du måste vid beställningen medge att de används. Här beskriver vi vilken information som vi samlar in och hur den behandlas.

Vad vi samlar in
Innan du lägger din första beställning i återförsäljarshoppen behöver Equibiome godkänna dig som kund. Vi tittar på nedan punkter för att kunna godkänna dig som en ny återförsäljare. Equibiome har rätt att kräva förskottsbetalning om du som kund inte har tillräckligt bra kredit.

  • F-skatt (registrerat företag)
  • Kreditkontroll
  • Geografisk placering av försäljningsplats
  • Platsen/lokalen där kompletteringsfoder förvaras ska vara registrerad hos Jordbruksverket. Blankett D187.

 

Vad vi lagrar
Information som vi kan komma att samla in är företagsnamn, adress, e-post, telefonnummer, IP-adress, köphistorik, sökkriterier, webbläsare när du besöker oss, hur länge du stannar på sajten, platsbaserade data och i vissa fall kan vi även komma att kontakta dig i fasen efter avslutat köp.

Hur informationen används
Informationen används för att du skall kunna handla hos oss och för att vi skall kunna genomföra våra åtaganden mot dig dvs. leverera, hantera returer och garantier. Vi använder även din e-postadress för att skicka information och marknadsföringserbjudanden om du medgett detta.
Informationen lämnas enbart ut till plattformsleverantören, betalningsförmedlare och logistikföretag med vilka vi har s.k. Personuppgiftsbiträdesavtal för att säkerställa att dessa behandlar informationen lagligt. Personuppgifter överlåts aldrig i någon form till någon tredje part.

Hur informationen lagras och skyddas
Personuppgifter behandlas konfidentiellt och lagras i serversystem med maximal teknisk och säkerhet som skydd mot förlust och intrång. Säkerhetspolicy och rutiner revideras löpande för att säkerställa systemets integritet.

Du kan alltid få reda på vad vi har lagrat
Du har alltid rätt att veta vad vi lagrat om dig. Du kan logga in på ditt konto för att kontrollera, sända en begäran via e-post eller ringa så meddelar vi din information på överenskommet och säkert sätt.

Du kan begära att få din uppgifter ändrade eller borttagna
Du kan själv när som helst logga in på ditt konto och ändra eller radera dina uppgifter. Alternativt kan du kontakta oss på Equibiome så genomför vi den ändring du begärt.

Cookies
Webbsidan använder s.k. cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator, den innehåller information som behövs för att webbshopen skall fungera. Inga persondata lagras i vår cookie. Du kan spärra cookies genom en inställning i din webbläsare men då kommer det inte att gå att beställa. Cookies används för att förbättra din upplevelse på vår webbplats.